Nasze wyroby

Oferujemy Państwu wędliny i specjały produkowane według naszych tradycyjnych, rodzinnych receptur.

Na zakupy zapraszamy Państwa do naszego Sklepu Firmowego mieszczącego się przy siedzibie firmy w samym centrum Podstolic. Znajdą tu Państwo całą gamę naszych produktów oraz wszelakie informacje na ich temat.

Naszymi wyrobami zaopatrujemy również sklepy w Krakowie i innych miastach w Małopolsce (więcej informacji).

W naszej ofercie m.in: baleron gotowany, bekon, boczek wędzony, kabanos książęcy, kiełbasa rzeszowska, kiełbasa wiejska, krakowska parzona, kaszanka, krakowska podsuszana, szynka Podstolego, szynka od kości, szynka orzeszek, szynka z kością, mielonka z pieca, pasztet wieprzowy, pasztetowa, salceson golonkowy.

Kiełbaski podstolickie

Kiełbasa wieprzowa, drobnorozdrobniona, wędzona, parzona, w osłonce jadalnej, do spożycia po ugotowaniu.

Skład:
mięso wieprzowe (90%), woda, skrobia ziemniaczana, przyprawy naturalne, sól peklująca

Kiełbaski podstolickie

Parówki z Podstolic

Parówki wieprzowo-wołowe, drobnorozdrobnione, wędzone tradycyjnie, parzone.

Skład:
mięso wieprzowe (70%), mięso wołowe (20%), woda, sól, skrobia ziemniaczana, przyprawy

Parówki z Podstolic

Pasztetowa wiejska

Wędlina podrobowa, wieprzowa, parzona - tradycyjny smak.

Skład:
mięso wieprzowe (75%), wątroba wieprzowa (10%), woda, bułka pszenna, sól, przyprawy naturalne

Pasztetowa wiejska

Kiszka z Podstolic

Wykonana według tradycyjnej receptury z zawartością kaszy jęczmiennej. Wpisana na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i...

Skład:
podroby (40%), tłuszcz wieprzowy (20%), woda, kasza jęczmienna, cebula, sól, krew wieprzowa, przyprawy naturalne

Kiszka z Podstolic

Polędwica z ognia

Polędwica wieprzowa, marynowana tradycyjnie w zalewie, wędzona tradycyjnie, gotowana.

Skład:
mięso wieprzowe, 100g wyrobu wyprodukowano ze 125g mięsa, przyprawy naturalne, sól peklująca

Polędwica z ognia

Słonina wędzona

Produkt wieprzowy, marynowany w tradycyjnej zalewie, wędzony tradycyjnie

Skład:
mięso wieprzowe, 100g wyrobu gotowego wyprodukowano ze 120g mięsa, przyprawy naturalne, sól peklująca

Słonina wędzona

Kiełbasa Piaszczańska

Kiełbasa piaszczańska, wieprzowa, grubo rozdrobniona, wędzona, pieczona nawiązująca tradycją do najlepszych wędlin z Piasków koło Krakowa....

Skład:
Mięso wieprzowe, 100 g wyrobu gotowego wyprodukowano ze 115 g mięsa, sól kamienna, przyprawy naturalne

Kiełbasa Piaszczańska

Żeberka wędzone

Żeberka wieprzowe, marynowane w tradycyjnej zalewie, wędzone tradycyjnie.

Skład:
mięso wieprzowe, 100g wyrobu gotowego wyprodukowano ze 120g mięsa, przyprawy naturalne, sól peklująca

Żeberka wędzone

Kiełbasa biała parzona

Kiełbasa biała przygotowana według tradycyjnej receptury.

Kiełbasa biała parzona

Kiełbasa wiejska z Podstolic

Tradycyjna receptura. Kiełbasa z charakterystycznym oczkiem w przekroju i galaretką. Produkt wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych...

Skład:
mięso wieprzowe, mięso wołowe, 100 g wyrobu gotowego wyprodukowano ze 115 g mięsa wieprzowego i 10 g mięsa wołowego, sól...

Kiełbasa wiejska z Podstolic

Baleron gotowany

Baleron wieprzowy, marynowany tradycyjnie w zalewie, wędzony tradycyjnie, gotowany. Soczysty i kruchy wyprodukowany według tradycyjnej...

Skład:
mięso wieprzowe, 100 g wyrobu wyprodukowano ze 125 g mięsa, przyprawy naturalne, sól peklująca

Baleron gotowany

Szynka Podstolego z nogą

Legendarna szynka marynowana w całości z kością, w zalewie ziołowej. Produkt wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa...

Skład:
mięso wieprzowe, 100g wyrobu wyprodukowano ze 125g mięsa, przyprawy naturalne, sól peklująca

Szynka Podstolego z nogą

Salceson golonkowy

Tradycyjny, produkowany wyłącznie z golonek.

Skład:
mięso wieprzowe (60%), woda, wieprzowa tkanka łączna (10%), żelatyna wieprzowa, przyprawy, sól peklująca

Salceson golonkowy

Boczek gotowany

Płat boczku marynowanego tradycyjnie w zalewie, gotowany, a następnie wędzony tradycyjnie. Produkt wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych...

Skład:
mięso wieprzowe, 100g wyrobu wyprodukowano ze 125g mięsa, przyprawy naturalne, sól peklująca

Boczek gotowany

Kabanos wieprzowy

Tradycyjna receptura powoduje kruchość i łamliwość co charakteryzuje najlepszy kabanos.

Skład:
mięso wieprzowe, 100 g wyrobu gotowego wyprodukowano ze 150 g mięsa, sól kamienna, cukier, przyprawy naturalne

Kabanos wieprzowy

Kabanos wołowo-cielęcy

Kabanos wędzony tradycyjnie, pieczony, podsuszany.

Skład:
mięso wołowe, mięso cielęce, sól, przyprawy

Kabanos wołowo-cielęcy

Kiełbasa jałowocowa

Kiełbasa wieprzowa, średniorozdrobniona wędzona tradycyjnie z dodatkiem gałęzi jałowca, podsuszana

Skład:
mięso wieprzowe, 100 g wyrobu gotowego wyprodukowano ze 135 g mięsa, sól, przyprawy naturalne

Kiełbasa jałowocowa

Kiełbasa myśliwska

Wędzona tradycyjnie kiełbasa wieprzowa, podsuszana wędlina o charakterystycznym smaku i zapachu.

Skład:
mięso wieprzowe,100 g wyrobu gotowego wyprodukowano ze 135 g mięsa, ocet, sól, olej rzepakowy, cukier, przyprawy...

Kiełbasa myśliwska

Kiełbasa zwyczajna

Kiełbasa wieprzowa, średniorozdrobniona, wędzona tradycyjnie.

Skład:
mięso wieprzowe (91%), woda, skrobia ziemniaczana, przyprawy naturalne, sól peklująca

Kiełbasa zwyczajna

Kiełbasa krakowska podsuszana

Kiełbasa wieprzowa, gruborozdrobniona, wędzona tradycyjnie. Suszona przez 24 godziny w nagrzanej wędzarni.

Skład:
mięso wieprzowe (95%), skrobia ziemniaczana, przyprawy naturalne, sól peklująca

Kiełbasa krakowska podsuszana

Kiełbasa krakowska parzona

Kiełbasa wieprzowa, gruborozdrobniona, wędzona, parzona. soczysta, doskonale doprawiona, idealna do kanapek i na półmisek wędlin. Wykonana...

Skład:
mięso wieprzowe (95%), woda, skrobia ziemniaczana, przyprawy naturalne, sól peklująca

Kiełbasa krakowska parzona

Kiełbasa polędwicowa

Kiełbasa wieprzowa, średniorozdrobniona, wędzona tradycyjnie, pieczona.

Skład:
mięso wieprzowe, 100 g wyrobu gotowego wyprodukowano ze 120 g mięsa, przyprawy naturalne, sól peklująca

Kiełbasa polędwicowa

Bekon tradycyjny

Bekon marynowany tradycyjnie w zalewie, wędzony tradycyjnie, gotowany.

Skład:
mięso wieprzowe, 100g wyrobu wyprodukowano ze 125g mięsa, przyprawy naturalne, sól peklująca

Bekon tradycyjny

Szynka wiejska gotowana

Szynka wieprzowa, tradycyjny wiejski smak, bez ulepszaczy. Soczysta i krucha marynowana i wędzona tradycyjnie.

Skład:
mięso wieprzowe, 100g wyrobu wyprodukowano ze 125g mięsa, przyprawy naturalne, sól peklująca

Szynka wiejska gotowana

Szynka Podstolego

Legendarna szynka marynowana w zalewie ziołowej, wędzona tradycyjnie. Produkt wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa...

Skład:
mięso wieprzowe, 100g wyrobu wyprodukowano ze 125g mięsa, przyprawy naturalne, sól peklująca

Szynka Podstolego

Szynka wołowa

Szynka wołowa, marynowana w zalewie, wędzona tradycyjnie, gotowana.

Skład:
mięso wołowe, 100g wyrobu wyprodukowano ze 125g mięsa, przyprawy naturalne, sól peklująca

Szynka wołowa

Pasztet wieprzowy w foremce

Pieczony w foremce, wspaniały smak i zapach. Doskonale doprawiony.

Skład:
mięso wieprzowe (60%), tłuszcz wieprzowy (20%), wątroba wieprzowa (10%), woda, bułka pszenna, przyprawy naturalne, sól...

Pasztet wieprzowy w foremce

Kiełbasa z fileta z kurczaka

Kiełbasa drobiowa, gruborozdrobniona, wędzona, parzona

Skład:
mięso z kurczaka, 100 g wyrobu gotowego wyprodukowana ze 105g mięsa, sól, przyprawy

Kiełbasa z fileta z kurczaka

Kiełbasa małopolska

Kiełbasa wieprzowa, średniorozdrobniona, wędzona, pieczona

Skład:
mięso wieprzowe, 100 g wyrobu gotowego wyprodukowano ze 125 g mięsa, sól, przyprawy

Kiełbasa małopolska

Pasztet drobiowy

Wędlina drobiowa, podrobowa, pieczona w foremce.

Skład:
mięso z kurczaka (70%), wątroba z kurczaka (10%), woda, kasza manna, sól, przyprawy (zawierają seler).

Pasztet drobiowy

Szynka z indyka

Szynka z indyka marynowana, wędzona, gotowana.

Skład:
mięso z indyka, 100 g wyrobu gotowego wyprodukowano ze 110 g mięsa, sól, przyprawy

Szynka z indyka

Polędwiczka z kurczaka

Szynka z kurczaka marynowana, wędzona, gotowana.

Skład:
mięso z kurczaka, 100 g wyrobu gotowego wyprodukowano ze 110 g mięsa, sól, przyprawy

Polędwiczka z kurczaka

Parówki drobiowe

Kiełbasa drobiowa, drobnorozdrobniona, wędzona, parzona.

Skład:
mięso z kurczaka (90%), woda, sól, skrobia ziemniaczana, przyprawy

Parówki drobiowe
Serwis wykorzystuje ciasteczka (cookies). Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie. czytaj więcej