Kiełbasa wiejska z Podstolic

Tradycyjna receptura. Kiełbasa w osłonce naturalnej z jelita cienkiego, lekko pomarszczonej z charakterystycznym oczkiem w przekroju i galaretką. Produkt wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

składniki:

mięso wieprzowe, mięso wołowe, 100 g wyrobu gotowego wyprodukowano ze 115 g mięsa wieprzowego i 10 g mięsa wołowego, sól kamienna, przyprawy naturalne

Cechy charakterystyczne

  • kiełbasa wieprzowo - wołowa
  • średniorozdrobniona
  • wędzona tradycyjnie
  • pieczona
  • „szare oczko”
  • galaretka
  • okres i warunki przechowywania: 21 dni, w temperaturze 2 - 8°C

Certyfikaty, nagrody, wyróżnienia

  • Produkt lokalny z Małopolski
  • Jakość Tradycja
  • Kulinarne dziedzictwo
  • Lista Produktów Tradycyjnych
  • Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smak Regionów
  • Perła 2015

Zobacz inne wyroby

Serwis wykorzystuje ciasteczka (cookies). Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie. czytaj więcej